• Обръщение на адв. Диана Радославова

    10 години Център за правна помощ - Глас в България

    See more

  • НЕГОВАТА РОДИНА Е БЪЛГАРИЯ И МЕЧТАТА МУ Е ТЯ ДА ГО "ПРИПОЗНАЕ".

    ВАС РЕШАВА ДАЛИ НАРЕК ОГАНИСЯН ДА БЪДЕ ДЕПОРТИРАН.

    See more

News

РАБОТИЛНИЦА ЗА ЖУРНАЛИСТИ НА ТЕМА „Цели за устойчиво развитие и миграция“ / 25.02.2020

 

Днес директорът на ЦПП - Глас в България адв. Диана Радославова беше лектор на РАБОТИЛНИЦА ЗА ЖУРНАЛИСТИ НА ТЕМА „Цели за устойчиво развитие и миграция“.

ВЪРХОВНИЯТ АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД реши: / 10.02.2020

Семейството на Нарек Оганисян остава заедно в България. Бащата на шестмесечната Марая няма да бъде депортиран в Армения, но и няма да му издадат документи за самоличност.  Какво ознавача това?

Events

Monday 24 February 2020

"Миграцията е движещата сила на човешката история"

Time: 08:33 AM
Venue: Това заяви адвокат Диана Радославова на официалното откриване на проект "Ефективна правна помощ за бежанци и мигранти в България""

Какво казаха партньори, съмишленици, представители на ВКБООН и на омбудсмана на Република България, както и една смела жена от Камерун - Полин Кумие?

Вижте в краткото видео:

https://www.youtube.com/watch?v=PEdpMvqKYQU

Wednesday 18 December 2019

Официално откриване на проект “Ефективна правна помощ за бежанци и мигранти в България”

Time: 10:30 AM
Venue: София, хотел „Арена ди Сердика“, зала „Арена"

www.activecitizensfund.bg

 

На международния ден на мигранта Център за правна помощ – Глас в България имаше удоволствието да представи проект “Ефективна правна помощ за бежанци и мигранти в България” пред представители на неправителствени организации работещи в сферата на защита на човешките права, държавни институции, медии и шиораката общественост. Целта на проект “Ефективна правна помощ за бежанци и мигранти в България” е да спомогне за спазване на човешките права и промяна на институционалните и съдебни практики и законодателство чрез предоставяне на правна помощ на лица търсещи закрила, бежанци и мигранти и чрез застъпничество пред служители, работещи с тях и съдии. Проектът се изпълнява с финансова подкрепа в размер на 157 385 евро, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. По този проект Център за правна помощ – Глас в България (ЦПП) работи в партньорство с Фондация за достъп по права - ФАР. Сред официалните гости на събитието, които направиха обръщение към присъстващите, бяха г-жа Свилена Игнатова - главен експерт - Дирекция “Национален превантивен механизъм и основни права и свободи на човека”  към офиса на омбудсмана на Република България и г-жа Шойра Рузибаева – съветник по закрилата към  ВКБООН.   

По повод събитието можете да погледнете участието на Полин Кумие от Камерун и адвокат Диана Радославова, директор на ЦПП - Глас в България, в БНТ

Интервю с Радостина Павлова, ръководител на проекта,  по БНР 

Още за събитието в медиите вижте от "България Днес" и "Маргиналия"

See more

Stories from the field

The Story of Lyouba and her business with social impact in Bulgaria / 18.12.2018

How one woman returns to Bulgaria and succeeds to start a responsible business that supports cultural heritage preservation, gives work to local artisans and supports vulnerable migrant women